Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Святкування Дня сіл Новоселиця та Зарічне!

Дата: 14.10.2018 12:30
Кількість переглядів: 443

Фото без опису13 жовтня вперше жителі сіл Новоселиця та Зарічне Лиманської ОТГ відсвяткували спільний День села. До цього дня на храмове свято Івана Богослова, яке припадає на 9 жовтня, відбувалося лише богослужіння у церкві. Голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко разом з депутатським корпусом підтримали ініціативу місцевих жителів, які запропонували створити справжнє свято з танцями, піснями та привітаннями.

На святкування 108-го дня народження сіл Новоселиця та Зарічне до місцевого клубу завітало чимало жителів громади та гостей.

Привітати мешканців сіл приїхав голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко. Він побажав міцного здоров’я, щастя, добра, родинного затишку та миру. Василь Іванович подякував мешканцям сіл за те, що вони зберігають традиції та звичаї, які були започатковані 108 років тому. До привітань приєдналася  староста Людмила Шевченко.

У Новоселицькому клубі були представлені вироби місцевих майстрів, рукодільниць: вишиті ікони, розписи на дошках квітковим орнаментом, оригінальні лялькові зображення. Також до уваги присутніх були представлені творчі збірки місцевої поетеси Галини Лисої.

Села Новоселиця та Зарічне розвиваються та молодіють, адже в ньому підростає талановите покоління. В цьому глядачів переконували вихованці дитячого садочка «Берізка». Танцювальні та музичні номери від сонячних та натхнених дітлахів викликали море аплодисментів та неприхованої радості.

У цей день в маленькому затишному клубі було тісно: пісня так і рвалася на волю. Святкування продовжилося на свіжому повітрі в супроводі пісень народного фольклорного ансамблю села Лиман «Золокарочка». Своєю творчістю вони остаточно переконали, що на святі зібралася одна дружня об’єднана родина.

На святкуванні панувала щедра бессарабська гостинність. Кожний мав змогу скуштувати смаколики від місцевих господинь, ароматний курбан та смачнюща юшка, приготовлені на вогнищі.

Мешканці Лиманської ОТГ разом дбають про світле майбуття, шукають спільну мову та шляхи порозуміння, а подібні веселощі сприяють згуртуванню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь