Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Придбання житла або призначення грошової компенсації.

Дата: 18.11.2020 15:11
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

Як відомо, однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом. Водночас, особливу увагу привертає одна із найбільш вразливих категорій осіб, таких як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

І саме держава, як головний гарант забезпечення прав, проявляє турботу про такий дітей, як у сфері захисту житлових прав цієї категорії осіб, так і у інших сферах, необхідних для їх повноцінного життя та розвитку.

Для втілення поставленої мети, постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 затверджено порядок та умови надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Згідно даного Порядку діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 16 до 18 років, а також особи з їх числа віком від 18 до 23 років, що перебувають на соціальному квартирному обліку мають право за рахунок субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на придбання житла або призначення грошової компенсації.

Відповідно до списку, затвердженого рішенням регіональної комісії з питань формування пропозицій щодо розподілу у 2020 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у 2020 році для Лиманської окремої територіальної громади передбачено виділення коштів для придбання житла для Диченка Ігоря Володимировича, 01 липня 1997 року народження.

Однак, станом на сьогодні Ігор Володимирович не може реалізувати своє законне право на забезпечення житлом, у зв’язку з тим, що Лиманській сільській раді не відоме точне місце його перебування , що унеможливлює повноцінне інформування та роз’яснення процедури надання грошової компенсації.

У зв’язку з цим, виконавчий комітет Лиманської сільської ради звертається з проханням до всіх кому відоме точне місце перебування Диченка І.В. повідомити про це відділ гуманітарної політики сільської ради за адресою: с.Лиман, вул. Героїв України, буд. 47-А; за електронною адресою of.liman@meta.ua, або за телефоном +380634280689.

Завчасно вдячні за допомогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь