Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Як отримати допомогу у випадку домашнього насильства

Дата: 15.03.2021 11:25
Кількість переглядів: 231

Фото без описуДо уваги мешканців Лиманської громади!

Як отримати допомогу у випадку домашнього насильства

Існує поширений міф, що насильство в родинах – проблема тільки неблагополучних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з пияцтвом і бідністю. За статистикою, насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.

В сучасному і розвиненому суспільстві толерантність щодо насильства має дорівнювати нулю. Справа двох - це сварка, конфлікт, а домашнє насильствоце злочин, який саме як злочин і має сприйматися в суспільстві.

 За визначенням Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», домашнє насильство це діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти. Головною проблемою насильства в сім’ях є те, що воно найчастіше не виходить за межі зачинених дверей, а відтак «насильник» залишається непокараним і продовжує знущатись над рідними. Такі дії можуть заподіяти шкоду фізичному чи психічному здоров’ю або навіть призвести до смерті постраждалого.

Закон передбачає низьку послуг та сервісів для людей, що зазнали домашнього насильства, та гарантує невідворотність покарання для кривдника. Усі задіяні служби із попередження та протидії насильства координують свою роботу між собою для того, щоб надати оперативну допомогу тим, хто її потребує.

З метою надання допомоги тим, хто постраждав від домашнього насильства при Центрі надання соціальних послуг Лиманської сільської ради створена та функціонує спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі - мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

 

Завданнями мобільної бригади є:

-  реагування та надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання;

-  інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб;

-  роз’яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

 

Для отримання допомоги Ви можете звернутися

 

за телефоном:  (093278 01 39

 

на електронну адресу: cnsp.liman@ukr.net

 

Запам’ятайте: домашнє насильство – це не внутрішньо сімейна справа чи особливості родинного спілкування.

Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати!

 

Звертаємо Вашу увагу, що допомога надається

безкоштовно, анонімно та конфіденційно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь