Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Проблема материнства

Дата: 26.03.2021 11:38
Кількість переглядів: 324

Фото без опису   Материнство — це не хобі. Це не колекціонування дітей. Це не спосіб проведення часу. Материнство — це дар. Дар від Бога.

Але дуже часто вагітність (навіть запланована) і раннє материнство - це величезний стрес, і для багатьох жінок цей період переживається не лише як радість, але й як великий виклик.

Для кожної вагітної її майбутня дитина і факт того, що вона стане мамою, завжди викликає як позитивні, так і негативні переживання. Це нормально. А от пропорція цих переживань для кожної жінки різна, залежно від багатьох внутрішніх (стану фізичного і психічного здоров'я, підтримки чоловіка та сім'ї) та зовнішніх (економічних і соціальних) факторів.

Чим більше негативних факторів, тим важче матері адекватно давати любов своїй дитині. І навпаки.

 Не у всіх матерів є люблячі чоловіки, не у всіх стабільна економічна ситуація, не всім є кому допомогти з дитиною та по дому. Врешті, не у всіх була власна хороша мама, з якої тепер можна було б брати приклад. Але ті, хто недоотримує підтримки у сім'ї, не може повноцінно її відадти і своїй дитині.

Так сталось із молодою мамою, мешканкою нашої громади, яка в силу низки несприятливих умов, не могла забезпечити повноцінний розвиток своїй донечці.

І в такій ситуації, мама потребує сторонньої допомоги. Допомоги тих, хто не засудить і звинуватить її у всьому, а тих, хто навчить, як справлятись з цими труднощами, тих, хто навчить БУТИ МАМОЮ.

На щастя, у нашому районі є чудова благодійна організація – будинок волонтерської допомоги для матері та дитини «Стежка додому», який 22 березня прийняв цю юну жінку до своєї організації.

В цьому «Будинку» всі живуть великою дружньою родиною. Спільний побут допомагає швидко опановувати нові навички, а теплі, дружні відносини, знизити рівень емоційної напруги та тривоги.

Кожна мешканка «Будинку» має власну «гірку історію, але з щасливим кінцем».

І ми щиро віримо, що наша молода мама, потрапивши в таке середовище, без стресу та в короткий час, має змогу вдосконалити свої вміння, а саме головне – отримати досвід щасливого материнства. А це найкраща профілактика соціального сирітства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь