Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Проблема материнства

Дата: 26.03.2021 11:38
Кількість переглядів: 394

Фото без опису   Материнство — це не хобі. Це не колекціонування дітей. Це не спосіб проведення часу. Материнство — це дар. Дар від Бога.

Але дуже часто вагітність (навіть запланована) і раннє материнство - це величезний стрес, і для багатьох жінок цей період переживається не лише як радість, але й як великий виклик.

Для кожної вагітної її майбутня дитина і факт того, що вона стане мамою, завжди викликає як позитивні, так і негативні переживання. Це нормально. А от пропорція цих переживань для кожної жінки різна, залежно від багатьох внутрішніх (стану фізичного і психічного здоров'я, підтримки чоловіка та сім'ї) та зовнішніх (економічних і соціальних) факторів.

Чим більше негативних факторів, тим важче матері адекватно давати любов своїй дитині. І навпаки.

 Не у всіх матерів є люблячі чоловіки, не у всіх стабільна економічна ситуація, не всім є кому допомогти з дитиною та по дому. Врешті, не у всіх була власна хороша мама, з якої тепер можна було б брати приклад. Але ті, хто недоотримує підтримки у сім'ї, не може повноцінно її відадти і своїй дитині.

Так сталось із молодою мамою, мешканкою нашої громади, яка в силу низки несприятливих умов, не могла забезпечити повноцінний розвиток своїй донечці.

І в такій ситуації, мама потребує сторонньої допомоги. Допомоги тих, хто не засудить і звинуватить її у всьому, а тих, хто навчить, як справлятись з цими труднощами, тих, хто навчить БУТИ МАМОЮ.

На щастя, у нашому районі є чудова благодійна організація – будинок волонтерської допомоги для матері та дитини «Стежка додому», який 22 березня прийняв цю юну жінку до своєї організації.

В цьому «Будинку» всі живуть великою дружньою родиною. Спільний побут допомагає швидко опановувати нові навички, а теплі, дружні відносини, знизити рівень емоційної напруги та тривоги.

Кожна мешканка «Будинку» має власну «гірку історію, але з щасливим кінцем».

І ми щиро віримо, що наша молода мама, потрапивши в таке середовище, без стресу та в короткий час, має змогу вдосконалити свої вміння, а саме головне – отримати досвід щасливого материнства. А це найкраща профілактика соціального сирітства.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь