A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - ОБОВ'ЯЗОК БАТЬКІВ

Дата: 03.06.2021 17:07
Кількість переглядів: 224

Фото без опису   Питання виконання батьками обов’язків щодо належного виховання, навчання і розвитку своїх дітей завжди були актуальними й важливими. Останніми роками в Україні, почастішали випадки неналежного виховання батьками своїх дітей.

У зв’язку з невтішною статистикою в кодексі України про адміністративні правопорушення відбулися зміни, які істотно посилюють відповідальність батьків шляхом збільшення штрафних санкцій за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 – 1700 грн.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, що їх замінюють, від  1700 – 5100 грн.

ДОРОСЛІ, БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ!

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ – ВАШ ОБОВ’ЯЗОК!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь