Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

24-30 ЖОВТНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ МЕДІЙНОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ

Дата: 27.10.2021 16:11
Кількість переглядів: 2203

Фото без опису  З 24 по 30 жовтня 2021 року триває Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. Його цьогорічна тема - «Media and Information Literacy for the public good ? Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності (GlobalMILWeek) проходить щоосені відповідно до ініціативи Організації Об`єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) від 2012 року. Мета його проведення - можливість акцентувати увагу на питаннях медійної освіти, її покращення, а також вміння користуватися інформацією.

Міністерством культури та інформаційної політики України у 2021 році був заснований Національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр". Він має на меті об’єднати зусилля держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності українців. На платформі зібрані корисні матеріали для всіх, хто прагне зробити медіаграмотність своєю життєвою навичкою. 

Медійно-інформаційна грамотність поєднує в собі три взаємопов’язані комплекси компетенцій – інформаційну грамотність як уміння знаходити, аналізувати та використовувати інформацію; медіаграмотність – здатність отримувати доступ до медіа, аналізувати та оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування; технологічну, або цифрову грамотність, що передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь