Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Суїцидальна поведінка

Дата: 16.11.2021 11:05
Кількість переглядів: 334

Фото без опису За інформацією Одеського обласного центру соціальних служб  з початку  2021 року зареєстровано 39  фактів  вчинення  навмисних самоушкоджень  дітьми,  з яких 9 фактів скоєння суїцидів та 30 спроб дітей   покінчити з життям  шляхом самогубства.

         Суїциди та спроби   вчиняли  діти віком  від 11 до 17 років. Основними причинами  скоєння самоушкоджень дітьми були:

 негаразди  в особистому житті   - 14 дітей

 конфлікти в сім`ї – 8 

 причина не встановлена - 4

 конфлікт  з друзями - 4

 психічний розлад - 4

 втрата сенсу життя - 3

 туга за батьками – 2

         Суїцидальна  поведінка  властива  підліткам від 11 років,  адже саме у цей складний період формування особистості для них характерні пригніченість,тривога, страх,напруженість, дратівливість або навіть злість. А контролювати себе та свої емоції  підлітки ще не вміють. Тому  вкрай важливо  з боку батьків та родичів   щиро  цікавитися життям своєї дитини у цей  непростий , а інколи навіть кризовий для неї період, спостерігати за змінами психо - емоційного стану, обговорювати « на рівних»  проблеми,  які  виникли  у школі, з друзями або з інших,  хвилюючих для підлітка, причин.  Щоб допомогти  підлітку довіритися  і розповісти про свої труднощі   важливо спілкуватися  за  допомогою  простих питань « Що сталося ?», « Що трапилося? Велика роль дорослих полягає у тому, щоб   пояснити дитині  цінність її життя  для її рідних , і про те , що  близьке оточення  за будь – яких обставин зрозуміє її.

"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь