Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ДО ВІДОМА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ!

Дата: 19.11.2021 14:29
Кількість переглядів: 229

Фото без описуЦНАП Лиманської сільської ради інформує юридичних осіб про те, що відповідно до Наказу Міністерства фінансів України № 163 від 19.03.2021 року «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності» усі юридичні особи (окрім політичних партій, структурних утворень політичних партій, професійних спілок, їх об’єднань, організацій профспілок, передбачених статутом профспілок та їх об’єднань, творчих спілок, місцевих осередків творчих спілок, організацій роботодавців, їх об’єднань, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, релігійних організацій, державних органів, органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, державних та комунальних підприємств, установ, організацій) мають зазначити в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформацію про свого кінцевого бенефіціарного власника в обсязі, визначеному Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». 

Для юридичних осіб,  створених та зареєстрованих до 28.04.2020 р. вперше підтверджувати відомості про бенефіціарів слід у такі строки:

- якщо відомості подано у період з 11.07.2021 р. по 31.12.2021 р. - вперше підтверджувати бенефіціарів слід у 2022 році;

- якщо відомості подано після 01.01.2022 р. - вперше подавати підтвердження про бенефіціарів необхідно у 2023 році.

Для підприємств, створених та зареєстрованих після 28.04.2020 р., - перше підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (кінцевий бенефіціарний власник (далі – КБВ) для юридичних осіб – це будь-яка фізична особа, яка здійснює вирішальний вплив на діяльність юридичної особи, в тому числі через ланцюг контролю/володіння) слід подавати у 2022 році. Підтвердження відомостей про КБВ подається на протязі 14 календарних днів з дати державної реєстрації ЮО.

До цього юридичні особи зобов'язані підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її, а також повідомляти державного реєстратора  про зміни через подання протягом 30 робочих днів із дня їх виникнення підтвердних документів.

Для підтвердження відомостей необхідно надати наступні документи:

 - заяву за формою №6;

-структуру власності (зразки структури за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/samples_of_drawing_up_a_schematic_representation_of_the_ownership_structure-517).  Структура власності є схематичним зображенням, на якому наведено всіх осіб, які прямо чи опосередковано володіють юридичною особою самостійно чи спільно з іншими особами. Таку структуру готують у довільній формі.

У структурі власності потрібно зазначити розмір участі кожного з власників, а також вказати осіб, які незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи. Крім того, необхідно навести опис здійснення та характер вирішального впливу кінцевого бенефіціара на діяльність юридичної особи;

 

- витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію ЮО - нерезидента;

- нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу КБВ для нерезидента та резидента (паспорт зразка 1994 року). В роз'ясненні окремо визначено, що заявником для таких дій є керівник ЮО або уповноважена особа (на підставі відомостей ЄДР або нотаріальної довіреності).

За неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника або про його відсутність чи документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціара юрособи передбачено штраф у розмірі від 17000 до 51000 грн. (від 1000 до 3000 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь