Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Зустріч з керівниками фермерських господарств

Дата: 25.11.2021 10:13
Кількість переглядів: 413

Фото без опису Відбулася зустріч з керівниками фермерських господарств с.Лиман Лиманської ТГ. Головним питанням зустрічі стало обговорення та шляхи вирішення ситуації що склалася у ТОВ «Агро-Олімп 2006» стосовно #обробітку орендованих #пайових_земель у громадян.

Часто перед сільськогосподарськими товаровиробниками постає неможливість обробітку полів єдиним масивом через так звану #шахматку» (наявність у межах поля серед земельних ділянок, права на які на певних юридичних титулах належать одному землекористувачу (землевласнику) та які, що важливо, ним обробляються, та, які належить іншим особам і обробляються іншими землекористувачами (землевласниками)). Для вирішення цієї проблеми землекористувачі вдаються до різних механізмів обміну з метою оптимізації використання земельних ділянок та формування цілісних земельних масивів, що саме головне не укладаючи жодних договорів між собою. Але 1 січня 2019 року почав діяти Закон України №2498, яким передбачена можливість обміну земельними ділянками державної або комунальної власності. При цьому об’єктом передачі є речові права на землю, тобто право оренди (користування). Саме через невиконання законної процедури обміну, що реалізується шляхом укладання договору оренди або суборенди земельної ділянки виникла проблеми у вигляді недолічених гектарів у ТОВ «Агро-Олімп 2006».

На зустрічі намагалися знайти вирішення цього питання шляхом повернення права обробітку земельних ділянок в свій першочерговий стан оренди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь