Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 12:47
Кількість переглядів: 226

Фото без опису 1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії. 

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

 

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

 

Кожна людина на нашій планеті знає, що ВІЛ та СНІД є однією з найважливіших бід сучасної людини! І як би медицина не прогресувала, кінцевої панацеї від цієї біди поки що у людства, нажаль немає.

ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини, він вражає різні клітини у тілі людини, в першу чергу – імунну систему. У період, коли ВІЛ ще не перетворився на СНІД, людина може не відчувати проблем зі здоров’ям, добре себе почувати і навіть не підозрювати, що заразилася та вже є вірусоносієм.

СНІД – синдром набутого імунодефіциту, а саме кінцева стадія ВІЛ-інфекції. Від зараження на ВІЛ до розвитку СНІДу може пройти не один рік і навіть роки, все залежить від способу життя зараженого, його харчування, навколишньої середи, його стану здоров’я та ін.

Якщо вчасно не виявити ВІЛ-інфекцію в організмі, то через 5-16 років ВІЛ переходить у стадію СНІДу і тоді вже починається незворотний процес.

В сучасному світі, кожна людина може зробити так, щоб ВІЛ не став її особистою проблемою та проблемою її близьких людей. Якщо дотримуватися довічно ряд правил, які можна віднести до профілактики СНІДу, то Ви зможете зберегти своє життя та не зіпсувати життя іншим людям, а саме:

  • Завжди треба уникати випадкових та незахищених статевих зав’язків з наркоманами та людьми, що ведуть безладне статеве життя!
  • Пам’ятати, що чим більше у Вас статевих партнерів, тим більше шанс заразитися на ВІЛ.
  • Використання контрацептивів (презервативів) понижує у рази ризик зараження!
  • Говорити на цю тему з дітьми-підлітками!!!
  • Користуйтеся тільки стерильними чи одноразовими інструментами під час процедур, які пов’язані с проникненням до організму.
  • Користуйтеся виключно своїми предметами особистої гігієни!
  • Не бійтеся просити допомоги у спеціалістів, на ранній стадії у Вас є шанси на повноцінне життя!
  • Пропагуйте у сім’ї правильний та здоровий спосіб життя!
  • Якщо кожна людина буде вести свою боротьбу з наркоманією, алкоголізмом та безладним життям, тоді боротьба зі СНІДом буде набагато ефективнішою!

ВАШЕ ЗДОРОВ’Я – У ВАШИХ РУКАХ!

ЄДИНИЙ СПОСІБ ДІЗНАТИСЯ ЧИ Є В ОРГАНІЗМІ ВІЛ – ПРОЙТИ ТЕСТУВАННЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь