Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 02.12.2021 09:46
Кількість переглядів: 188

Фото без опису   Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

На жаль, у світі досі існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала. Всі ці та інші форми експлуатації порушують права людини, принижують її людську гідність і суперечать законам цивілізованого світу.

За даними ООН, майже кожна країна світу постраждала від торгівлі людьми, і виступила як країна походження, транзиту або призначення для постраждалих осіб. Постраждалі особи з принаймні 127 країн експлуатувались у 137 державах світу.

В Європі понад 140 000 жертв потрапляють у ситуації насильства та сексуальної експлуатації, кожен сьомий секс-працівник в регіоні, імовірно, потрапив у рабство для заняття проституцією через торгівлю людьми. З 2012 року статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 1057 особам. Проте, за оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 260 тис. українців постраждали від торгівлі людьми, тобто майже 9 тис. громадян на рік.

         Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. 

За посиланням https://stoptrafficking.org/ Ви можете знайти корисну інформацію, якщо Ви вирішили працювати за кордоном або подорожувати, щоб не потрапити в ситуацію торгівлі людьми.

Також працює національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!
527.org.ua – електронні консультації

27 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

Графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00

Щоб не потрапити в ситуацію торгівлі людьми, телефонуйте на безкоштовну  Національну гарячу лінію звертайтеся в центри зайнятості, управління  соціального захисту населення, якщо Ви вирішили виїхали працювати за кордон і у Вас виникають питання.

Інформація підготовлена Центром надання соціальним послуг Лиманської сільської ради за матеріалами Міністерства соціальної політики.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь