Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

«РУКА ДОПОМОГИ» ДЛЯ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ СІМЕЙ

Дата: 28.01.2022 08:47
Кількість переглядів: 163

 Фото без описуФахівці Відділу соціального захисту населення та Центру надання соціальних послуг Лиманської сільскої ради долучились до засідань «круглих столів», проведених 27 січня Татарбунарською районною філією Одеського обласного центру зайнятості, під час яких обговорили питання забезпечення гендерної рівності та рівних можливостей для чоловіків та жінок у сфері зайнятості, а також впровадження бюджетної програми «Рука допомоги», направленої на здобуття економічної самостійності малозабезпечених сімей.

Програма «Рука допомоги», запроваджена Урядом з 01 січня 2022 року, має на меті  активізувати безробітних людей, дати їм можливість вийти зі скрутного становища. 

Безвідсоткову фінансову допомогу може отримати непрацююча особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї, яка зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна, і виявила бажання відкрити власну справу. Розмір фінансової допомоги у 2022 році складає 97500 грн., виплачується одноразово, має безготівковий характер та може використовуватись для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу. Витрати на виплату фінансової допомоги відшкодовуються за рахунок коштів державного бюджету.

Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, допомогу державі не потрібно буде повертати.

З Порядком надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї можна ознайомитися за посиланнямДеякі питання сприяння економічн... | від 21.04.2021 № 397 (rada.gov.ua)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь