A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ПОСЛУГА «ДОГЛЯД ВДОМА» ДЛЯ МЕШКАНЦІВ СЕЛА ЛИМАН

Дата: 23.03.2022 17:16
Кількість переглядів: 221

Фото без опису Із урахуванням потреб населення, Лиманською сільською радою прийнято рішення щодо забезпечення мешканців села Лиман соціальною послугою «догляд вдома». Провідним фахівцем із соціальної роботи Маргаритою Бондарюк вже проводиться оцінка потреб у соціальних послугах осіб/сімей, які вже виявили бажання отримати таку послугу.

Соціальним робітником відділення соціальної допомоги вдома Центру надання соціальних послуг ради надаватиметься допомога в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили таку здатність, за місцем їх проживання.

         Соціальна послуга догляду вдома надається безоплатно, за плату або із установленням диференційованої плати.

Безоплатно (за рахунок бюджетних коштів): особам з інвалідністю І групи; отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких становить менше двох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб; одиноким особам похилого віку, особам з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (підстава – рішення  Лиманської сільської ради).

З установленням диференційованої плати: отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.                           

За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб: отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб. Згідно затвердженому тарифу, у 2022 року повна вартість послуги догляд вдома складає 55,87 грн./год.

Основні заходи, що складають зміст соціальної послуги догляд вдома, передбачають:

- допомогу у веденні домашнього господарства – закупівлю та доставку продуктів харчування, ліків та інших товарів, допомогу у прибиранні житла, дрібний ремонт одягу, взуття;

- надання інформації з питань соціального захисту населення;

- допомогу в отриманні безоплатної правової допомоги;

- допомогу в оформленні документів, внесення платежів;

- допомогу у самообслуговуванні – допомогу у вмиванні, обтиранні, обмиванні, вдяганні, роздяганні; зміни натільної білизни, зміни постільної білизни тощо;

- допомогу у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними;

-  психологічну підтримку.

Послуга може надаватись постійно або тимчасово (протягом визначеного у договорі періоду). Кількість разів надання соціальної послуги на тиждень, строки надання соціальної послуги узгоджується з отримувачем соціальної послуги з урахуванням визначеного ступеня його індивідуальних потреб.

З питань отримання послуги догляд вдома просимо звертатись до Відділу соціального захисту населення Лиманської сільської ради за адресою: с. Лиман, вул. Героїв України, 47-А або за телефоном: 096-376-74-05.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь