A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Плата за землю

Дата: 08.04.2022 10:01
Кількість переглядів: 240

Фото без опису?Шановні мешканці громади?

Лиманська сільська рада повідомляє, що у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України 15 березня 2022 року Закону України № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» змінено встановлений Податковим кодексом України порядок справляння плати за землю. Який передбачає, що тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю за земельні ділянки, що розташовані на територіях, НА ЯКИХ ВЕДУТЬСЯ (ВЕЛИСЯ) БОЙОВІ ДІЇ, або на територіях, ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ збройними формуваннями російської федерації.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України. Наразі, такий перелік не визначений.

Термін подання податкової декларації з плати за землю на 2022 рік припав на 21 лютого 2022 року, то платникам плати за землю за відповідні ділянки у межах визначених територій, слід буде у разі потреби подати уточнюючі податкові декларації після офіційного оприлюднення такого переліку.

Аналогічна ситуація із податком на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

На сьогоднішній день на території Одеської області бойові дії не ведуться, тому суб’єкти господарювання повинні сплачувати місцеві податки.

Роз’яснення Державної податкової служби України:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/577847.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь