A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Дата: 28.07.2022 14:32
Кількість переглядів: 219

      Торгівля людьми є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином.  На превеликий жаль, торгівля людьми не втрачає актуальності і в ХХІ столітті. Це фактично використання людини – її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

      Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Жодна країна світу не може убезпечити себе від торгівлі людьми, і Україна не є виключенням. Особливо в реаліях сьогодення, коли тисячі українців залишили свої домівки, тікаючи від війни  та змушені бути біженцями в різних куточках світу.   

      Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, яка калічить долі тисяч українців і є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

       Що ж таке торгівля людьми?  Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Метою торгівлі людьми може бути:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація,
  • використання у порнобізнесі;
  • проведення дослідів над людиною без її згоди;
  • усиновлення (удочеріння) з метою наживи;
  • примусову вагітність або примусове переривання вагітності;
  • примусове одруження;
  • примусове втягнення у зайняття жебрацтвом;
  • втягнення у злочинну діяльність;
  • використання у збройних конфліктах тощо.

     До   Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми  на території Лиманської сільської ради проведено ряд інформаційних заходів. Відділом соціального захисту населення спільно з комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Лиманської сільської ради» та службою у справах дітей Лиманської сільської ради   під час проведення соціальної роботи соціально незахищеним верствам населення розповсюджувалися   буклети та пам’ятки «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», «Запам’ятай головні правила безпеки», « Уникайте пастки», «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

      Найважливішій проблемі громадянського суспільства було присвячено засідання круглого столу за темою «Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі в Лиманській сільській раді», що відбулося сьогодні 28 липня о 10.00 год. за участю представників Лиманської сільської ради та відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області.

    Під час засідання розглядались напрямки діяльності щодо запобігання торгівлі людьми у нашій громаді, обговорювалися передумови виникнення і способи викорінення цього негативного явища у суспільстві, а також піднімалися питання щодо об’єднання зусиль громадських організацій та державних установ у боротьбі зі злочинними проявами сучасної работоргівлі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь