Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Лекція про альтернативні форми опіки над дітьми для працівників Трапівського ліцею

Дата: 28.09.2022 21:41
Кількість переглядів: 297

Фото без описуУ рамках програми заходів до Дня усиновлення, який в Україні відзначають 30 вересня, для працівників дошкільного підрозділу Трапівського ліцею Лиманської сільської ради проведено лекцію щодо сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Начальник Служби у справах дітей Юлія Кожухаренко та в.о. директора Центру надання соціальних послуг Тетяна Боднар роз’яснили відмінність між усиновленням, опікою, прийомною сім’єю, дитячим будинком сімейного типу.

Особливу увагу акцентовано питанню необхідності впровадження в Лиманській громаді послуги патронату над дитиною, пошуку кандидатів на створення патронатних сімей для тимчасової підтримки вразливих сімей з дітьми. Присутніх ознайомлено з вимогами до кандидатів у патронатні вихователі, державними гарантії для осіб, які вирішили ними стати.

Актуальність послуги патронату над дітьми не викликає сумніву ні в кого, адже для дитини – це безпека, тимчасовий догляд, виховання, реабілітація в сім’ї патронатного вихователя, для біологічних батьків дитини – це можливість усунути складні життєві обставини, подолати труднощі, а для патронатного вихователя – це офіційне працевлаштування та шанс найти своє покликання.

Служба у справах дітей та Центр надання соціальних послуг Лиманської сільської ради готові до співпраці та чекають всіх, кого зацікавила дана інформація.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь