Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Лекція про альтернативні форми опіки над дітьми для працівників Трапівського ліцею

Дата: 28.09.2022 21:41
Кількість переглядів: 287

Фото без описуУ рамках програми заходів до Дня усиновлення, який в Україні відзначають 30 вересня, для працівників дошкільного підрозділу Трапівського ліцею Лиманської сільської ради проведено лекцію щодо сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Начальник Служби у справах дітей Юлія Кожухаренко та в.о. директора Центру надання соціальних послуг Тетяна Боднар роз’яснили відмінність між усиновленням, опікою, прийомною сім’єю, дитячим будинком сімейного типу.

Особливу увагу акцентовано питанню необхідності впровадження в Лиманській громаді послуги патронату над дитиною, пошуку кандидатів на створення патронатних сімей для тимчасової підтримки вразливих сімей з дітьми. Присутніх ознайомлено з вимогами до кандидатів у патронатні вихователі, державними гарантії для осіб, які вирішили ними стати.

Актуальність послуги патронату над дітьми не викликає сумніву ні в кого, адже для дитини – це безпека, тимчасовий догляд, виховання, реабілітація в сім’ї патронатного вихователя, для біологічних батьків дитини – це можливість усунути складні життєві обставини, подолати труднощі, а для патронатного вихователя – це офіційне працевлаштування та шанс найти своє покликання.

Служба у справах дітей та Центр надання соціальних послуг Лиманської сільської ради готові до співпраці та чекають всіх, кого зацікавила дана інформація.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь