Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

ПРОПОНУЄМО РОБОТУ – СІМЕЙНИЙ ПАТРОНАТ!

Дата: 14.04.2023 11:00
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Якщо Ви – подружжя з досвідом виховання власних дітей, проживаєте на спільній житловій площі, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Патронатні вихователі – це люди, котрі можуть взяти в свою родину дитину на виховання, якщо та опинилася в складних обставинах. Дитина може перебувати в такій сім’ї від 1 до 6 місяців. На кожну дитину держава виплачує соціальну допомогу, а батьки отримують кошти за оплату праці патронатних вихователів.

Патронатні батьки проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними мамою і татом.

Одночасно під патронат в одну сім’ю можуть бути влаштовані діти віком від 0 до 18 років, які є братами-сестрами, або до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Соціальні виплати патронатному вихователю становлять 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2023 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4544 грн. (2272х2), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5666 грн. (2833х2).

Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2023 року – 12945 грн.) (2589х5). Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

Таким чином мінімальна сума грошового забезпечення в місяць може складати понад 17 тис. грн (на одну дитину).

Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до Служби у справах дітей Лиманської сільської ради, за адресою: село Лиман, вулиця Героїв України, 47-А. Контактна особа – Кожухаренко Юлія Василівна, тел. 0634280689.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь