Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Затвердження граничного розміру, структури та порядку застосування страхових тарифів для страхування майбутнього врожаю зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період

Дата: 05.09.2023 14:56
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

 

 

Відповідно до частини другої статті 10 Закону України “Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити:
граничний розмір страхових тарифів для страхування майбутнього врожаю зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування згідно з додатком 1;

структуру та порядок застосування страхових тарифів для страхування майбутнього врожаю зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування.

СТРУКТУРА ТА ПОРЯДОК

1. Структура страхового тарифу (брутто-тариф) складається із:

нетто-тарифу (нетто-ставка), що включає оцінку страхового ризику, який приймається на страхування за договором страхування майбутнього врожаю зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування та призначений для формування технічних резервів;

навантаження, що включає витрати страховика, пов’язані з укладенням та виконанням договору страхування майбутнього врожаю зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування, в тому числі нормативні витрати на ведення справи.

Розмір нормативних витрат на ведення справи становить 30 відсотків розміру страхового тарифу.

2. Страховий тариф є однаковим для всіх ділянок страхувальника із посівами зернової сільськогосподарської культури в межах однієї області або Автономної Республіки Крим. Розмір страхового тарифу визначається за згодою страховика та страхувальника у договорі щодо страхування майбутнього врожаю зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування (далі — договір страхування) та не повинен перевищувати граничного розміру страхового тарифу, встановленого додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. № 890 “Про затвердження граничного розміру, структури та порядку застосування страхових тарифів для страхування майбутнього врожаю зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весняно-літній період вирощування”.

Страховий платіж визначається шляхом множення загальної страхової суми за договором страхування на страховий тариф.

3. Для розрахунку страхової суми ціна одиниці майбутнього врожаю зернової сільськогосподарської культури визначається за згодою страховика та страхувальника в межах його майбутньої вартості, але не більше вартості реалізації врожаю зернової сільськогосподарської культури в господарстві за ІІІ квартал року, що передує року укладення договору страхування, заявленої страхувальником. У разі коли страхувальником не здійснювалася реалізація врожаю зернової сільськогосподарської культури за зазначений період, то така вартість визначається в розмірі не більше вартості реалізації зернової сільськогосподарської культури в районі (об’єднаній територіальній громаді), яка склалася в ІІІ кварталі року, що передує року укладення договору страхування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь