A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Лиманська ССД

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

   25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Його було запроваджено ООН з метою підвищення обізнаності широкої громадськості про системне насильство проти жінок всього світу ще у 1999 році. Правда в тому, що відтоді ситуація докорінно не змінилася. 

13:16 25.11.2021

Засідання комісії з питань захисту прав дитини

  23 листопада 2021 року відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Лиманській сільській раді, під керівництвом Лиманського сільського голови – Василя Івановича Резніченка.

16:01 24.11.2021

Вceукраїнcький дeнь молитви за cиріт

   Щороку, у другу нeділю лиcтопада проходить Вceукраїнcький дeнь молитви за cиріт. Цьогоріч цeй дeнь припадає на 14 лиcтопада. За дітeй-cиріт будуть молитиcя прeдcтавники уcіх віроcповідань.

15:17 08.11.2021

30 вересня День усиновлення

   Висловлюємо свою повагу і подяку усиновителям, які допомогли дітям, котрі втратили можливість зростати в рідних сім'ях, знайти нові родини, відчути в них тепло, захист і піклування. Нехай ваш приклад буде гідним наслідування. Адже тільки надійна сім'я робить дитину здоровою і щасливою, сильною та впевненою, здатною обрати свій шлях у житті. Тим, у кого тільки-но народжується бажання допомогти знедоленій дитині, хочеться побажати, щоб при зустрічі з нею ви не зупиняли себе, не стримували поштовх притулити її до себе, погладити по голівці, взяти за руку. Загляньте у її сумні очі. Впізнаєте? Це ваша дитина. Вона чекала на вас від самого народження. Вона буде поруч, коли ви будете робити свої перші кроки як тато і мама. Вона буде любити вас. І ви будете справжньою дружною родиною, тому що в основі ваших відносин лежатиме тільки любов. Сердечно вітаємо усіх усиновителів із цим святом щирості, добра, великої любові до дітей. Нехай завжди у Ваших домівках лунає дитячий сміх, а діти виростають здоровими, успішними і щасливими. Хай кожного дня примножується щедрість та милосердя Ваших душ, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

14:52 30.09.2021

Захист житлових та майнових прав дітей

   Захист житлових прав дітей – одне із важливих питань у діяльності служби у справах дітей. Роль служби у справах дітей з даного питання визначена Сімейним, Житловим, Цивільним кодексами України, Законами України «Про охорону дитинства», «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», постановою Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Відповідно до цих законодавчих актів на службу у справах дітей покладені функції здійснення контролю за дотриманням батьками та особами, які їх замінюють, житлових прав і охоронюваних законом інтересів дітей.

10:57 27.09.2021

Особливості управління майном дитини

На сьогодні питання, щодо майнових прав дитини та їх охорони залишається актуальним для українського суспільства, оскільки майнові правовідносини між дітьми та їх батьками (усиновлювачами) або піклувальниками є невід’ємною частиною сімейних відносин. Водночас слід зазначити, що майнові права дитини завжди були наріжним каменем правозастосовної практики. Здавалося б, для чого захищати дітей від їхніх батьків? Утім, не можна забувати про неблагополучні сім’ї. Незважаючи на законодавчо встановлений обов’язок батьків дбати про збереження та використання майна дитини в її інтересах, деякі батьки по-різному розуміють свій обов’язок. Чимало дітей, залишилися без житла саме через зловживання батьківськими й опікунськими правами і неналежне виконання службових обов’язків посадовими особами органів опіки та піклування.

10:55 27.09.2021

Про обмеження перебування дітей у вечірній час на вулицях без супроводу дорослих

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці.

17:21 17.06.2021

ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - ОБОВ'ЯЗОК БАТЬКІВ

   Питання виконання батьками обов’язків щодо належного виховання, навчання і розвитку своїх дітей завжди були актуальними й важливими. Останніми роками в Україні, почастішали випадки неналежного виховання батьками своїх дітей.

17:07 03.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь