Лиманська громада
Одеська область, Білгород-Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

206-річчя села Лиман!

206-річчя села Лиман!

22 вересня село Лиман відзначило свій 206-й день народження.  До свята ретельно готувалися. Гостей чекала гарно декорована сцена; виставки робіт місцевих майстринь Левченко Т.Л. та сестер Просенюк; фотовиставка «Ти, я і Наш Лиман».  З вітальним словом до присутніх звернувся сільський голова Резніченко Василь Іванович. «Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливими традиціями і славною історією. Ми близько до серця сприймаємо всі труднощі села, переживаємо невдачі та складні часи, але й щиро радіємо успіхам, пишаємося нашими досягненнями, і з гордістю розповідаємо про чудове село Лиман», ­ зазначив очільник Лиманської громади.  Свято відкрила заступник сільського голови Кометіані Л.М. Леся Миколаївна привітала всіх односельчан і гостей зі святом, побажала всіляких благ, гарного відпочинку.  З теплими привітаннями від імені наших сусідів звернулася староста сіл Трапівка, Новоселиця і Зарічне Шевченко Л.О. Самодіяльний колектив «Україночки» Трапівського БК по-справжньому сердечно та щиро вітали лиманчан музичними композиціями та віршами своєї землячки поетеси Галини Лисої. В концерті брали участь самодіяльні артисти Лиманського Будинку культури, самі маленькі громадяни нашого села – вихованці дитячого садочку «Колосок». Приємним сюрпризом для наших односельців був виступ гурту «Ретро Біт» з міста Татарбунари, самодіяльних колективів Ізмаїльського Центру культури і спорту лауреати міжнародних премій НВА «Сударушка», НВА «Катлабухские голоса», ВА «Ретро», солісти С. Нейчев і М. Анісімова під керівництвом Чілік Л.Г.  Про достойний відпочинок для своїх односельчан подбала сільська рада. Для дітлахів діяв розважальний майданчик з різноманітними атракціонами, повітряними кульками, конкурсами, сувенірами та солодкою ватою. На дорослих чекала лотерея , смачна шурпа, дискотека.  День видався сонячним, не по-осінньому теплим. Радість і піднесений настрій панували навколо! Сподіваємося що це яскраве і незабутнє свято матиме продовження, а все нове і цікаве обов´язково стане традицією.

14:22 27.09.2018

Виїзна нарада

Виїзна нарада

В приміщенні Будинку культури Лиманської сільської ради відбулась виїзна нарада керівників підприємств власників туристично-оздоровчих установ, приватних підприємств і директорів баз відпочинку з керівництвом району з питань підсумків проведення літнього оздоровчого сезону 2018 року та забезпечення якісної підготовки до оздоровчого сезону 2019 року.

12:28 13.09.2018

11 сесія Лиманської сільської ради

11 сесія Лиманської сільської ради

   11 вересня 2018 року відбулася 11 чергова      сесія Лиманської сільської ради. У порядку    денному - 51 питання: це земельні питання,   бюджетні питання, питання проведення   урочистих та святкових заходів у закладах   культури, а також соціальна допомога   вразливим верствам населення. А ще   прийняли рішення про затвердження   офіційних символів Лиману, а також опису та   Положення про порядок використання с   имволіки територіальної громади. В роботі   сесії взяли участь залучені юристи, які   надають фахові послуги під час підготовки   документів, проектів рішень, здійснюють супровід процедур державних закупівель.

21:59 11.09.2018

Зустріч обласного координатора спільної Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй Європейського Союзу

Зустріч обласного координатора спільної Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй Європейського Союзу

9 серпня о 16.00 годині в приміщенні Лиманської сільської ради відбулася зустріч обласного координатора спільної Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй Європейського Союзу орієнтованої на громаду Маян Тетяни Леонідівни та начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Коваль Олександра Олександровича з мешканцями с. Лиман,  с. Трапівка, с. Новоселиця, с. Зарічне Лиманської сільської ради, на якій обговорювались питання створення сільськогосподарських кооперативів.

14:21 15.08.2018

Івана Кпала - 2018!

Івана Кпала - 2018!

У Купальську ніч, з 6 на 7 липня, на майданчику біля Будинку культури с. Лиман та біля річки в селі Новоселиця палало вогнище та водили хороводи. Усіх присутніх чекала концертно-розважальна програма за участю творчих колективів Лиманського та Приморського Будинку культури, звучали пісні у виконанні гурту "Україночка" , діти прикрашали Марену та водили хороводи . Для дорослих і малих були організовані конкурси , у яких вони з задоволенням брали участь. У конкурсі "Кращий віночок" важко було визначити переможця, тому приз дістався наймолодшій учасниці Варварі Гросул.  Гості святкування плели купальські вінки, вмивалися водою з цілющими травами, перестрибували через багаття, ходили по вуглях та шукали квітку папороті. Найбільш яскравих емоцій від того, що відбувається навколо, не приховували маленькі гості свята. Діти охоче брали участь у змаганнях, хороводах та обрядах, які проводили ведучі. За участь у конкурсах усіх чекали подарунки. Головним атрибутом свята стала Купальська ватра. Тільки найсміливіші хлопці та дівчата перестрибували через вогонь. А на завершення свята організатори пригостили всіх гостей свята смачною бесарабською мамалигою з бринзою та компотом. Купальське багаття поступово згасало, а разом з ним і веселе та різнобарвне свято літнього сонцевороту.

10:56 10.07.2018

В Лиманську ОТГ доставлено ігрові набори LEGO!

В Лиманську ОТГ доставлено ігрові набори LEGO!

Вчора, 5 липня 2018 року, у Лиманську ОТГ доставлено ігрові набори LEGO для   47-ми першокласників, які навчатимуться у школах с. Лиман та с. Трапівка з 1 вересня 2018 року. Набори Six Bricks («Шість цеглинок») допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес відповідно до вимог Держстандарту за реформою “Нова українська школа” (НУШ).

11:53 06.07.2018

Оздоровча кампанія - 2018.

Оздоровча кампанія - 2018.

1 червня поточного року в області розпочато оздоровчу кампанію. З метою проведення якісного та беспечного оздоровлення та відпочинку дітей, оперативного реагування на факти порушення прав дітей в закладах оздоровлення та відпочинку Лиманська ОТГ розміщає телефони "гарячої" лінії Уповноваженого Президента України з прав дитини - 0442557675 та Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації - 0487250635.

09:22 02.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь